"Къръци" на Ивайло Христов взе Голямана награда в Москва

„Къръци“ на Ивайло Христов взе Голямата награда в Москва

27 юни 2015

Българският филм „Къръци“ на режисьора Ивайло Христов, получи голямата награда на 37-ия Международен московски кинофестивал, предаде ТАСС.Наградата „Златния Свети Георги“ беше връчена на създателите на филма от председателя на журито, френския режисьор Жан-Жак Ано.

Филмът „Каръци” разказва за едни млади хора, които живеят в един суров свят. Елена, Коко, Пацо и Гошо са ученици в гимназия в малък провинциален град. Те са неразделни приятели и споделят вярването, че са „каръци“. Коко е влюбен в Елена. Момичето иска да е певица. Много се вълнува за концерт на известна рок банда. Събитието разтърсва целия град, давайки начало на нови любовни афери, разочарования и сложни взаимоотношения.

"Къръци" на Ивайло Христов взе Голямана награда в Москва

Главните роли се изпълняват от Елена Телбис, Ованес Торосян, Деян Донков, Пламен Димов, Георги Гоцин. Оператор на филма е Емил Христов.Премиерата на „Каръци” у нас се очаква да бъде наесен.

Лентата „Къръци“ е един от дестте, попаднали в конкурсната програма от 1500 кандидати. Преди 7 години „Дзифт“ на Явор Гърдев получи втория приз. Честито за изключителната награда и особено се разваме, че българско кино се радва на такова признание.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)