curry-wings

Къри пилешки крилца с кокосов ориз и манго

09 май 2018

Скоро не сме ви представяли рецепта с къри и затова решихме днес да приготвим пилешки крилца с тази подправка. Рецептата има преамбюл – трябва да се мариноват пилешките крилца за една нощ в смес от мляко, къри и подправки. А след това се пекат в продължение на 1 час. Резултатът е супер нежен вкус на месото и прекрасен аромат. Могат да се използват и пилешки бутчета. Ето как да приготвим това ястие:

Необходими продукти:
За крилцата:
1 кг пилешки крилца
1 литър мляко
2 супени лъжици къри на прах
1 чаена лъжичка кимион
1 супена лъжица чесън на прах
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка червен пипер на прах
1 ½ супена лъжица захар
1 чаена лъжичка горчица

За соса от манго:

250гр на манго  на кубчета
1 средноголяма глава бял лук, нарязан на ситно
1 супена лъжица смлян джинджифил
лют червен пипер
¼ чаша ябълков оцет
¼ чаша бял оцет
¼ чаша захар
½ чаши вода

За кокосовия ориз:
1 ½ чаша ориз
1 ½ чаша кокосово мляко
1 ½ чаша вряща вода

Направете марината от изброените подправки в първата част и млякото. Залейте крилцата и ги оставете в една голяма купа в хладилника за една нощ. Уверете се, че крилцата са обхванати в марината.
На следващия ден, загрейте фурната до 180 ° . След като фурната е гореща,  вземете избраната тава за печене и я покрийте с пергаментова хартия. Подредете крилата в един ред. Поръсете малко сол върху тях. Печете ги около 1 час.

В същото време, започнете да приготвяте соса от манго. Поставете всички съставки в тенджера на средно-слаб огън. Нека го готвя за около 18 минути, като се разбърква от време на време, докато не се получи консистенцията на лютеница. След това се прехвърля в купа и се оставя да се охлади.

Оризът се вари в кокосово мляко, вода и сол на най-ниската топлина. Вари се за около 15 минути. Когато е готово се покрива с кърпа, за да поеме влагата.

Време е за финалното подреждане: направете канапе от кристално белия ориз, подредете отгоре изпечените крилца. Залейте леко със соса от манго, добавете  свеж кориандър и нарязани чили. Основната част от соса сложете като акомпанимент. Наслаждавайте се!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)