24785180_1598258153602328_3952713104236244608_o

Кърк Дъглас стана на 101 години

11 декември 2017

Последният жив актьор от „златната ера“ на Холивуд отпразнува своя 101-ви рожден ден. Кърк Дъглас е роден под името Исур Даниелович Демски в Ню Йорк през 1916 г.,а родителите му са еврейски емигранти от област Могильов в днешна Беларус, припомня segabg.com.

Синът му Майкъл Дъглас отбеляза празника с думите „Честит рожден ден, татко! Ти наистина си жива легенда!“ Сред знаковите роли на актьора-столетник са „Спартак“, „Пътища на славата“, „Стъклената менажерия“, „Сатурн 3″, „Жажда за живот“, „Одисей“ и много други. Дъглас се оттегля от публични изяви на 96 години след прекаран удар, който затруднява говора му.

Кърк обяснява своето дълголетие с чудесния си брак, продължаващ повече от 60 години. С Ан Буйденс, която е на 98 и е неговата втора съпруга след Даяна Дил, са заедно повече от шест десетилетия. „Имах късмет да намеря сродна душа преди 63 години и вярвам, че нашият чудесен брак и дългите ни нощни разговори ми помогнаха да преживея всичко”, пише Дъглас в свое есе за Closer Magazine.

„Винаги ме питат каква е рецептата за дълъг и здравословен живот. Нямам такава. Обаче вярвам, че не сме на този свят без причина”, изтъква Дъглас. „Бях пощаден след катастрофа с хеликоптер и удар, за да направя още добрини преди да си отида.“.

Семейство Дъглас се е отдало на филантропия и смята да дари имуществото си за благотворителност. Двамата са възстановили 400 училищни игрища в Лос Анджелис и са построили център за болни от Алцхаймер.

по публикацията работи: Марио Трифонов
снимка: Фейсбук

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)