2111275167

Къщата, в която Джак Керуак написва „По пътя“ се дава под наем

12 март 2017

Американският писател, поет, художник и представител на бийтпоколението Джак Керуак е роден на 12 март 1922 година, в Лоуел, Масачузетс. Докато се е радвал се е на малък успех сред критиката приживе, Джак Керуак сега се смята за един от най-важните американски автори. Спонтанният му и открит стил вдъхновява и други писатели като Том Робинс, Ричард Бротиган, Хънтър Томпсън, Кен Киси и Боб Дилън. Голямата част от живота си Джак Керуак прекарва сред ширините на американската природа или в апартамента на майка си, с която той живее през по-голямата част от живота си. Живеейки в една променяща се страна, той търси своето място, като накрая стига до отричане на ценностите на 50-те години. Това, което пише, често отразява желанието му да се освободи от калъпа на обществото и да намери смисъл в живота. Това търсене го кара да експериментира с наркотици и психеделици (използва псилоцибин, марихуана и бензедрин и др.), да изучава духовни учения като будизма и да се отправя на пътешествия около света. Книгите му понякога се описват като катализатор за контракултурата на 60-те. Най-известните му творби са „По пътя“ и „Бродягите на Дхарма.“

2111275165

Джак Керуак живее именно на 454 West 20th Street през 1951-а, когато създава най-известното си произведение „По пътя“, вдъхновило поколения наред след себе си, а сега реновираното жилище се отдава под наем от компанията Brown Harris Stevens срещу 12 500 британски паунда месечно.

2111275166

В интериора ще забележите тавани с двойна височина, оголени тухлени стени с винтидж дух и подове от бразилски орех. Не е пропуснат и рустикалният стил, който по особено сполучлив начин е съчетан със съвсем съвременни решения.

2111275168

Първото ниво на къщата е обособено като своеобразен офис, на второто е разположена кухнята и трапезарията, там има две камини и две открити тераси.

2111275171

Третото ниво е е предназначено за спалня и една наистина уникална баня. И макар тази къща само да се отдава под наем, едва ли ви ще се иска да поемете „По пътя“, ако веднъж се заселите в нея…

2111275170

Макар че, както пише Джак Керуак в едноименния си роман: „В края на краищата… пътят трябва да води към целия свят.“

снимки: 6sqft.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)