ford-a-cree-un-chenil-a-reduction-de-bruit (1)

Къщичката за кучета на Ford

31 декември 2018

Това ще бъде първото изобретение в тази сфера, с което автомобилният производител смята да започне да отговаря на потребностите на съвременните хора, информира Digi.bg.

Чувствителният слух на кучетата възприема външните шумове по-отчетливо, сравнено с човешкия. Много собственици на четириноги са наясно, че празничните дни са истинско изпитание за тях. Стресът е голям, а пукотевици и фойерверки се чуват отвсякъде и в неочакван понякога момент. Поради това психиката на много домашни любимци е под силен стрес.

Вижте още: ГДНП ви съветва: Не правете компромиси

Компанията Ford реши да направи нещо по въпроса. Тя разработи специална къщичка, която разполага с шумоизолираща конструкция. Продуктът е призван да избави кучетата от уплахата и по-нататъшния стрес по време на Коледните и Новогодишните празници.

Подобна технология по-рано бе внедрена в автомобилите на Ford с цел понижаване на шума на двигателя и трансмисията. Къщата е изработена от материал с висока плътност. Когато вградените микрофони уловят шума от фойерверките, вътрешната аудиосистема изпраща противоположни честоти, с които понижава грохота навън.

За момента къщата за кучета не е постъпила в продажба, но от Ford се надяват, че скоро тя ще пожъне успех.

Снимка: Blog.arcoptimizer.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)