_MG_9366

Кюнефе

12 септември 2018

Кюнефе – класически турски десерт с кадаиф, моцарела, кедрови ядки и шам фъстък

Необходими продукти за 4 порции:

  • 160 г кадаиф
  • 350 г моцарела
  • 60 г масло
  • лимон
  • 30 г шам фъстък
  • 20 г кедрови ядки
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. вода

 

Начин на приготвяне:

Кадаифът (160 г) се начупва и разделя на две равни части. Кръгъл огнеупоред съд се намазва обилно с масло и в него се слага едната част от кадаифа. Притиска се силно с пръсти, за да слегне добре. Отгоре се добавя моцарелата (350 г) на малки топки, като поставянето е равномерно и навсякъде. Притиска се добре отново и отгоре се поставя останалата част от кадаифа. Отново се пристиска.

Десертът се полива с разтопеното масло (60 г) и се поставя във фурната за 20 минути при 180 градуса.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)