64785833_417435272190085_7751370819053289472_n

Кюстендилска баница с череши

25 юни 2019

Черешите са плод, наричан Дар от Боговете и тяхната символична българска столица е Кюстендил. В красивия западен град всяка година се провежда Празник на черешата, където се представят Читалища и самодейни трупи. Отдавайки почит на божествения плод, на щандовете можем да видим невероятни декорации и подредби с череши.
Празник на черешата в Кюстендил

Празник на черешата в Кюстендил

Вървим и похапваме от свежия плод. От череши се приготвя и едно от най-хубавите плодови сладка,  а пайовете и кейковете с череши са много вкусни. Но баница с череши… Казано честно, не бяхме виждали. Е, в Рая на черешите това е абсолютно възможно.  Ето и рецептата, която сподели за In Life чевръстата кюстендилка, която я е приготвила:
64816050_458468428302510_4737770650326794240_n

Кюстендилска баница с череши

Необходими продукти:
500 г брашно
сол
захар
300 г череши
олио
сирене
2 жълтъка
65170764_1996868553758234_2898634747594932224_n

Кюстендилска баница с череши

Начин на приготвяне:
Омесва се тесто от брашното, малко сол и вода – колкото поеме. Тестото се разделя на три части и се разточва на кори, които се намазват с малко олио. Оставят се да престоят около час в хладилника. След това отново се разточват. Междувременно черешите се изчистват от костилките. Забърква се смес от натрошеното сирене, жълтъците и захарта. Всяка кора се поръсва с яйчната смес, с черешите и с малко олио. Навива се на руло и се подрежда в тавичка. Пече се в умерена фурна и малко преди изваждането се поставят череши отгоре, които леко се запичат.
Резултатът е много вкусен, да знаете!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)