Pastasalat-med-krydderurter-serveret

Кюфтенца в бира по датски

18 октомври 2014

Необходими продукти:
1 кг. кайма смес
1 гл. лук
1 яйце
1 Л. бира
2 с. л. лимонов сок
50 гр. галета
1/4 ч. л. чер пипер
1/2 ч. л. индийско орехче
100 гр. масло
брашно
1 ч .л. сол

Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и заедно с пипера, индийското орехче и солта го запържете в част от маслото. Прецедете получената смес и добавете към нея каймата, галетата и яйцето. Омесете кайма, от която оформете малки кюфтенца, които оваляйте в брашното. Запържете ги в останалото масло, в дълбок тиган. Когато се зачервят и от двете страни, внимателно добавете бирата и лимоновия сок. Покрийте тигана и оставете да къкри на слаб огън за около половин час. Сервирайте топли, с гарнитура от макаронени изделия по ваш избор.

снимка: squashforbi.dk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)