keftedes1

Кюфтенца по гръцки

21 май 2019

Необходими продукти:
1 кг. кайма (50% свинско/50% телешко)
1 филия хляб
1 картоф
2 с.л. винен оцет
1 гл. лук
1 супена лъжица мастика
2 яйца
150 гр. зелени маслини
1 с. л. джоджен
брашно
зехтин
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Картофът се сварява и пюрира, а филията хляб се накисва във вода докато омекне, след което се отцежда. Маслините се изчистват от костилките. В подходяща купа се слага каймата и към нея се добавят картофът, филията хляб, ситно нарязаният лук, маслините, мастиката, оцетът, разбитите яйца, джоджен, чер пипер и сол. Всички продукти се омесват много добре след което получената смес се оставя да престои в хладилник 5-6 часа. В подходящ тиган се загрява зехтин за пържене. От сместа се оформят кюфтенца с размер на едър орех, овалват се в брашно и се изпържват в зехтина. Сервират се горещи.

Снимка: Alphatv.gr

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)