img_2630

Кюфтенца с нахут по марокански

13 май 2019

Необходими продукти:
400 г нахут от консерва
250 г телешка кайма
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 връзка пресен магданоз
200 г доматено пюре
суха мащерка
черен пипер
индийско орехче
босилек
девисил
дафинов лист

Вижте още: Яхния от леща, картофи и спанак по марокански

Начин на приготвяне:
Нарежете чесъна и лука на ситно и ги задушете с малко мазнина в подходящ съд. Междувременно размесете каймата с черния пипер, индийското орехче, босилека и девисила, и оформете малки кюфтенца. Добавете и тях заедно с нахута, доматеното пюре, дафиновия лист и малко вода. Оставете да къкри на котлона до готовност. Преди поднасяне поръсете с пресен магданоз. По желание добавете и по една супена лъжица хумус.

Снимка: Sifty.co.uk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)