meatballs

Кюфтенца с яйчен сос и лимон по гръцки

06 май 2018

Необходими продукти:
500 г кайма
1 глава лук, настърган
1/2 ч. ч. ориз
1 връзка магданоз
1 бр. яйце
3-4 стръка джоджен
сол, черен пипер
20 мл олио
1.2 л зеленчуков или телешки бульон
За соса:
2 бр. яйца
1 бр. лимон
по 1 щипка захар и сол
магданоз

Начин на приготвяне:
Каймата се омесва с настъргания лук и всички изброени до бульона продукти. Оформят се едри топчета. Бульонът се кипва, топчетата се пускат в него и се варят до сваряване на ориза. Сваля се от котлона. Разделят се жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват с щипка сол. Жълтъците се разбиват с щипка захар. Смесват се и към тях се добавя сока на лимона. Добавя се горещия бульон, лъжица по лъжица, а когато е достатъчно сгорещен, сосът се налива в тенджерата при кюфтетата. Внимава се да не заври. Подправя се с нарязан магданоз.

снимка: fatandhappyblog.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)