one-pan-mozzarella-meatball-bake-87880-1

Кюфтета с моцарела в доматен сос по италиански

09 януари 2019

Необходими продукти:

За кюфтетата:
500 г кайма
125 г моцарела
2-3 скилидки счукан чесън
1 глава кромид лук
босилек
2-3 с.л. галета
2 яйца
черен пипер
сол

За соса:
800 г домати на кубчета (от консерва)
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
босилек
черен пипер
сол
100 мл червено вино
50 г пармезан (настърган)

Вижте още: Кюфтета в сметанов сос по шведски

Начин на приготвяне:
Каймата се омесва с яйцата, накиснатата във вода и изстискана филия хляб и се добавят нарязаните на ситно лук, чесън и босилек. Добавят се галетата, солта и черният пипер. Оформят се малки топки, разплескват се и в средата на всяка от тях се слага по едно парче моцарела. Затварят се така, че пълнежът да остане в средата. Всяко кюфте се овалва в брашно и се запържва в загрята мазнина. Готовите кюфтета се отцеждат от излишната мазнина. Докато те се отцеждат, се приготвя сосът. Лукът и чесънът, накълцани на ситно, се запържват в олиото. Към тях се сипва виното, разбърква се, оставя се няколко минути да се редуцира и изпари алкохолът, след което се сипват доматите и се подправя със сол, черен пипер и босилек. После се долива вода. Когато тя поизври към соса се прибавят кюфтетата. Ястието се оставя да поври още малко и се сервира горещо, поръсено с пармезан.

Снимка: Taste.com.au

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)