Life-Changing-Masala-Sauce-1-3

Кюфтета с патладжан в доматено-сметанов сос по алжирски

08 юни 2018

Необходими продукти:
500 гр кайма
2 печени червени чушки
1 малък патладжан
1 яйце
1-2 щипки подправка за кайма
1 щипка чубрица
50 гр галета
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 буркан домати от консерва
150 мл готварска сметана
1-2 щипки босилек
1 с. л. брашно

Начин на приготвяне:
Каймата, чушките (нарязани на ситно), патладжана (също нарязан на ситно), 1 яйце, подправката, чубрица и галетата се разбъркват добре и се оставят за 30 минути в хладилника. След това оформете не много големи топки и ги оваляйте в брашно. В дълбока тавичка запържете една глава лук и 3-4 скилидки чесън, нарязани на дребно. Вземете един буркан домати, обелете ги и ги пасирайте заедно със сока. Размийте една супена лъжица брашно с 1-2 ч. ч. вода и изсипете при доматите. Прибавете босилек, чубрица (или други подправки по ваш избор). Разбъркайте добре и изсипете сместа при лука. Към нея добавете оформените кюфтенца, завийте с фолио и печете на 200 градуса около 30-35 минути или докато се сгъсти и поизври соса. Извадете от фурната и залейте с 150 мл готварска сметана. Разбъркайте леко и върнете във фурната за още няколко минути.

снимка: pinchofyum.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)