sea-bass-lavrak-grill1

Лаврак на скара

24 юли 2018

Необходими продукти:
няколко риби
зехтин
розмарин
лимони
босилек
сол
фолио


Начин на приготвяне:
Изчиствате хубаво рибите и ги натривате със сол. Намазвате ги със смес от зехтин, розмарин и босилек (Босилекът не е задължителен. Просто тази година съм си отгледала страхотен босилек и експериментирам във всичко. Е, става и с риба.)
Нарязвате лимоните на колелца и слагате по няколко вътре в рибите.
Хубаво намазвате с мазнина рибите от вън, както и фолиото. Завивате поотделно всяка риба, като за подарък. Важно е фолиото да е хубаво омазнено, за да не свали кожата на рибката.
Палите скарата и мятате рибка след рибка – първо от едната страна, после от другата за по няколко минути и готово. Когато е с фолио няма опасност да прегорят, само стават по-вкусни и по-вкусни. А ако вече сте запалили скарата е добре да сложите и някакви зеленчуци за гарнитура – тиквички, патладжани, чушки.
Приятно хапване.


Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)