dsc_0010 (2)

Лазаня с бекон и яйца

13 декември 2019

Лазанята е традиционно италианско ястие, приготвено от тънки слоеве тесто, между които е сложена различни видове плънка. Първите ястия, наречени лазаня, започват да се приготвят в региона Емилия-Романя. С течение на времето, лазанята придобива популярност по целия свят. Съществуват много рецепти за лазаня с кайма, зеленчуци и сос бешамел, но днес сме избрали за вас вариант с бекон и яйца. А ако добавите към лазанята и чаша от любимото си бяло вино, ви гарантираме един изключително вкусен обяд или вечеря.

Необходими продукти:
½ кг бекон, нарязан на кубчета
1 голяма глава лук, нарязана на ситно
1/3 чаша брашно
1/2 до 1 чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка черен пипер
4 чаши мляко
1 пакет кори за лазаня, предварително сварени
12 твърдо сварени яйца, нарязани на филийки
2 чаши швейцарско сирене
1/3 чаша настърган пармезан
2 супени лъжици пресен магданоз

Начин на приготвяне:
В голям тиган запържете леко бекона. Извадете го с решетъчна лъжица и го оставете да се отцеди върху салфетки или кухненска хартия. В останалата мазнина задушете лука докато омекне. Добавете брашното, солта и черния пипер и разбъркайте добре до получаване на еднородна смес. Постепенно добавете млякото. Оставете да заври и разбърквайте в продължение на две минути или докато се сгъсти. Махнете соса от огъня.
В средно голяма тава намажете дъното със соса, наредете отгоре част от корите за лазаня. Поръсете с бекон, част от сиренето, нарязаните яйца и отново сос. Повторете до свършване на корите. Накрая поръсете с пармезана  и печете на максимално загрята  фурна за около 35-40 минути или докато видите, че соса заври. Поръсете с магданоз и изчакайте около 15 минути преди да разрежете лазанята и да сервирате.

текст: Елена Михайлова

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)