lecker_lasagne

Лазаня с кайма и сос Бешамел

04 юли 2018

Необходими Съставки

кори - 250 г готови за лазаня (1 пакет)
кайма - 250 – 300 г
лук - 1 глава
домати - 250 г смлени от консерва
кашкавал
черен пипер
сол

ЗА СОСА БЕШАМЕЛ
олио - 4 – 5 с.л.
брашно - 4 – 5 с.л.
прясно мляко - 300 мл

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се задушава леко. Добавя се каймата и се разбърква хубаво, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.

В друг съд се приготвя сосът Бешамел - слага се олиото да се сгорещи и в него се запържва брашното до зачервяване, добавя se млякото.

Сосът се бърка, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер и се сваля от огъня.

Корите се приготвят според указанията на опаковката. Редят се в тава, като се почва с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел.

Поръсва се обилно с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)