Halloween_Treats_002-880x5861

Лакомства за Хелоуин

31 октомври 2018

В навечерието на най-страшния от всички празници Хелоуин, консумацията на преработени захари и изкуствени добавки е позволена и спокойно може да се отдадем на любимите ни лакомства. Освен маскирането, в този ден се набляга и на консумацията на сладки кексчета, с формата на страховити фигури, както и много бонбони. Международната компания foodpanda, подбра едни от най-консумираните лакомства за Хелоуин.

Вижте още: Какво (не) знаем за Хелоуин?

1. Тиква – определено тиквата е символът на страховития празник. По света може да видите множество хора, които да обикалят с тикви – фенер. За да бъдете по-оригинални, издълбайте една тиква и я напълнете с лакомства като подканите вашите гости да бръкнат в нея и да видят какъв сладък късмет ще им се падне.
2. Пуканки – карамелизираните пуканки заемат почетното второ място. Нашето предложение е да ги нанижете на конци и украсите къщата с тях.
3. Пунш – питието е важна част от вашето парти. За да изненадате своите гости, направете зелен или кърваво червен пунш, с вкус на лайм или ягода.
4. Бисквити – през последните години се наложи традицията да се подготвят печени бисквити в кръгли форми и украсени по страховит начин с много черен шоколад и украса.
5. Чудовищни очи – това е чудесно хелоуин предястия, което представлява крема сирене и мюсли, оформени на топка, със забучена зелена маслина по средата.
В този ден, се избягва консумацията на месо и поради тази причина се набляга на голямо разнообразие от вегетариански храни и сладки. Направете страховити формички от тесто – змия, тарантула, прилеп и изненадайте вашите гости с доза креативност, не само с костюма, но и на трапезата.

снимка: cassidytuttle.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)