Лактима

„Лактима Балкан“ стартира кампания „Здраве за децата на България“

03 октомври 2017

„Лактима Балкан“ стартира национална социално отговорна кампания “Здраве за децата на България”, посветена на подпомагането на родителите в изграждане на навици за здравословно хранене и активно движение. Кампанията включва серия от образователни лекции и подкрепа на детски спортни клубове.

Като част от инициативата, компанията подкрепи детския баскетболен отбор „Академик – Бултекс 99″. На 30 септември в младежкия център в град Пловдив младите играчи получиха своите нови екипи по време на двудневен фестивал за спорт и изкуство – “Щастливи за ръка”. Събитието подкрепя интегрирането на хората с увреждания.

Лактима

„Физическа активност и балансирано хранене“ са в основите на изграждане на здрав детски организъм. „Лактима Балкан“ има за цел да подкрепи българската майка, както с пълноценни продукти в дома, така и навън, като създава условия подрастващите да спортуват и имат култура на балансирано хранене”, това коментира Михаела Христова изпълнителен директор на компанията.

Освен финансова подкрепа към отбора всяко семейство на дете ще получи продукти от млечния бранд, които ще подпомогнат поддържане на нужното ниво на калций, а то е от изключителна важност за подрастващите според мнозина диетолози.

Лактима Балкан

Кампанията „Здраве за децата на България“ ще продължи в много градове в България като предстои да се проведат серия от активности, образователни лекции в училища, спортни зали и др. обществени мероприятия. Вярвайки в идеята, че хората са истински шампиони с воля, независимо от техните умения и възможности, независимо от възрастта и способностите им, Лактима Балкан призовават за повече здраве и повече спорт.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)