Алваро

Легендарни портрети, създадени чрез… пишеща машина

07 октомври 2014

Изкуството има много лица, но едва ли някой някога е предполагал, че едно от тях ще е да създаваш картини с помощта на … пишеща машина. С необичайното начинание се е наел бразилският дизайнер Алваро Франка, който е изрисувал редица портрети на известни личности в ексцентричната серия Typewritten Portraits.

typewritten-portraits-04

За да изобрази прическите, дрехите, лицата на обектите си, той използва само и единствено клавишите на печатната си машина, като за реализацията на едно от творенията му се нуждае от 7 до 10 дни.

typewritten-portraits-08

В някои случаи времето се забавя още повече, тъй като част от изображенията се нуждаят от многократна отпечатка, за да се постигне ефект на сенки и полусенки. Сред увековечените в историята имена (или по-скоро лица) са някои от любимите на Франка писатели като Джак Керуак, Чарлз Буковски, Джером Селинджър, Хосе Сарамаго и др.

typewritten-portraits-06 (1)

Самият автор признава, че все още работи върху серията, тъй като иска да я публикува изцяло до края на 2014 година, но още при представянето на първите си творби, масовата публика не скри възторга си от тях, наричайки ги „шедьоври“.

typewritten-portraits-06

Е, изкуството има много лица, нали така?!

снимки: photovide.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)