Легендата Наим Сюлейманоглу в кома, бори се за живота си

26 септември 2017

Легендарният Наим Сюлейманоглу се намира в критично състояние и се бори за живота си, съобщиха турските медии. Трикратният олимпийски шампион е изпаднал в изкуствена кома поради чернодробна недостатъчност. Той е настанен в болница „Бакъркьой Сади Конук“ в Истанбул, а личният му лекар Аднан Багръачък призна, че ако не му бъде трансплантиран черен дроб, Сюлейманолгу няма да може да се пребори за живота си.

Наим Сюлейманоглу

Пред близките си роденият в българското село Птичар Сюлейманоглу е заявил, че не иска да се знае за тежкото му състояние. Той не е споделил за болестта си дори пред собствения си син. Преди седмица Джобния Херкулес, както е известен Сюлейманоглу, е бил изписан от болница, но после състоянието му се е влошило и той е бил върнат в болничното заведение с линейка.

Наим Сюлейманоглу

Сюлейманоглу израства в България и през 1983 година за пръв път подобрява световния рекорд. През 1986 година емигрира в Турция и се превръща в един от най-изтъкнатите спортисти на страната. Той е олимпийски шампион през 1988, 1992 и 1996 година. Прекратява славната си кариера след Игрите в Сидни през 2000 година. Сюлейманоглу има две световни и три европейски титли за България/Sportal.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)