Nectarine Tart  Orange Syrup

Лек тарт с нектарини и бадемов крем

09 август 2015

Необходими продукти:
400 г бутертесто
700 г нектарини
200 г сурови бадеми (небелени)
180 г краве масло на стайна температура (+ за намазване)
180 г захар (+ за поръсване)
1 с. л. брашно (+ за поръсване)
1 ванилия
1 яйце

Начин на приготвяне: 
Маслото се разбива с миксер, докато стане пухкаво и побелее. Бадемите се смилат в чопър, заедно със захарта и се добавят към маслото. Сипват се ванилията, яйцето и брашното. Разбърква се добре и сместа се оставя за кратко в хладилник. Нектарините се почистват от костилките, разполовяват се и всяка половинка се нарязва на тънки парчета. Бутертестото се разточва върху набрашнен плот. Прехвърля в тава с незалепващо покритие. По краищата с нож се изрязва борд, широк около 1 см. Тестената кора (без борда) се надупчва с вилица, за да не се надига при печене. Бадемовата смес се разпределя равномерно върху кората, с помощта на пош. Отгоре на няколко реда ветрилообразно се подреждат нектарините, като леко се застъпват. Плодовете и тестеният борд се мажат с масло и се поръсват със захар. Тартът се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 20 минути.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)