
Необходими продукти:
- хляб - 4 филии
- круши - 2 бр.
- лук - 1 глава червен
- сирене - 80 г
- зехтин - 2 с.л.
- мед - 2 с.л.
- сол - 1 щипка
Начин на приготвяне:
Крушите се режат на половинки, отстранява се сърцевината и плодовете се режат на резени с дебелина половин сантиметър. Лукът се реже на шайби, които се решат на четвъртинки.
Една супена лъжица зехтин се загрява в тиган и в нея се запържва лукът на среден огън за 5 минути. Добавят се крушите и сместа се пържи още 10 минути.
Добавя се сол и тиганът се сваля от котлона. Филиите се мажат с останалия зехтин и се редят в тава, постлана с хартия за печене. Пекат се 4 минути на 180 градуса. Сиренето се натрошава на едро.
Върху загрятите филийки се слагат крушите с лук и се поръсват със сирене. Пекат се още 3 минути на 180 градуса.
Снимка: © Vorontsova Anastasiia / shutterstock
Още по темата
-
Картофки уеджис
In TASTEПриготвянето на популярните през последните години картофки уеджис е изключително лесно, а резултатът е вкусно ...
-
Рататуй по оригинална рецепта
In TASTEСпомняте ли си прочутата мишка от филмчето на Дисни „Рататуй“, която попадайки в изискан френски ...
-
Пилешки кюфтенца
In TASTEНеобходими продукти: 500 г пилешки гърди 150 г кашкавал 200 г червени чушки 100 г ...
-
Спагети със сос с морски дарове
In TASTEНа пазара излезе „Златната книга на готварството“ – истинската съкровищница за всеки кулинар. С колекцията ...
Остави своя коментар през Facebook