8660165-650-1460630692-shutterstock_360761210

Лек тост с круши и сирене

16 април 2016

Необходими продукти:

  • хляб - 4 филии
  • круши - 2 бр.
  • лук - 1 глава червен
  • сирене - 80 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка

 

Начин на приготвяне:

Крушите се режат на половинки, отстранява се сърцевината и плодовете се режат на резени с дебелина половин сантиметър. Лукът се реже на шайби, които се решат на четвъртинки.

Една супена лъжица зехтин се загрява в тиган и в нея се запържва лукът на среден огън за 5 минути. Добавят се крушите и сместа се пържи още 10 минути.

Добавя се сол и тиганът се сваля от котлона. Филиите се мажат с останалия зехтин и се редят в тава, постлана с хартия за печене. Пекат се 4 минути на 180 градуса. Сиренето се натрошава на едро.

Върху загрятите филийки се слагат крушите с лук и се поръсват със сирене. Пекат се още 3 минути на 180 градуса.

 

Снимка: © Vorontsova Anastasiia / shutterstock

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)