Леми

Леми – Купонджия, философ и болезнено прям

29 декември 2015

Веднага след новината за кончината на Леми списание „Ролинг Стоун“ публикува някои от най-запомнящите се лафове на легендата. Защото освен страхотен музикант и купонджия Леми винаги е показвал влечение към историята и философията и ще бъде запомнен със своята прямота и откровеност, припомня novinar.bg.

„Хората не стават по-добри, след като умрат, просто ние говорим за тях така, че все едно наистина са били по-добри. Но това не е истината. Хората още са си задници, само че вече са мъртви задници“.

„Очевидно хората не харесват истината, но аз я обичам. Обичам я, защото тя смущава много хора. Ако им покажеш достатъчен брой пъти, че техните аргументи не струват нищо, може би веднъж някой от тях ще си каже „О, чакай, може би греша“. За тези мигове живея. Уверявам ви – те са изключителна рядкост.“

„Не разбирам как може някой да вярва, че като игнорираш някой проблем, той ще се реши от само себе си. Ако го неглижираш, той само ще събира сила. Европа игнорираше Хитлер 20 години – в резултат на това той изби една четвърт от населението на планетата“.

„Ако никога не си правил нещо, което да е вредно за теб, значи си имал доста глупав живот. Какво да се прави? Всичко приятно в живота е опасно“.

„Смъртта е неизбежна, нали? Това ти става все по-ясно, когато достигнеш до определена възраст. Аз не се притеснявам. Готов съм за смъртта. Когато си отида, искам да си отида, правейки това, което правя най-добре. Ако умра утре, няма да се оплаквам. Беше чудесно“.

„Ако ще бъдеш рок звезда, бъди истинска рок звезда. Хората не искат да виждат на сцената своя комшия, те искат да видят същество от друга планета. Някого, когото няма да видят във всекидневието си“.

„Единственото интересно нещо за религията е броят на хората, които е избила. Затова за мен комунизмът и нацизмът също са религии“.

„Религията така или иначе е глупост. Девица забременява от призрак? Стига, опитайте се да минете с тази история в съда“.

„Докторите ми забраниха страшно много неща. Аз пък реших да си умра от нещата, които обичам“.

„И какъв му е кефът от семейния живот, та той убива взаимното уважение. Какво удоволствие можеш да получиш от гледката на гащите й върху радиатора?“

„Няма жена, след която на мъжа да не му се иска да погледне друга“.

„Майната му на Бог, Сатаната и Църквата. Аз не искам друг да носи отговорност за действията и грешките ми“.

„Домът е в главата. Всичко друго е географска величина“.

„Секс, смърт, война и справедливост. Благодарение на тях материал за песни винаги ще има“.

„Всъщност така и не открих жената на живота си. Няколко години по-късно помислих, че съм я намерил, но тя взе, че умря. Тази, която умре, винаги ще е Жената, защото си е отишла, преди да се издъни.“

„Не разбирам защо хората се преструват, че не обичат секса. Всеки обича секса! Досега трябваше да сме дорасли дотам, че да осъзнаваме какво всъщност представлява той – радост и забавление. Сексът е най-веселото и забавно нещо, което можеш да правиш, без да се смееш.“

снимка: intelligent-music.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)