Леонардо ди Каприо, Арнолд Шварценегер и други звезди се обявиха срещу екологичната политика на Тръмп

03 юни 2017

На 1 юни бе съобщено, че Доналд Тръмп е решил да се оттегли от Парижкото споразумение за климата, което бе изготвено преди две години и беше подписано през 2016 г. в централата на ООН в Ню Йорк. Тогава този документ бе подписан от ръководителите на близо 200 държави, включително САЩ, Русия и Китай. Сега, обаче, Тръмп реши, че мястото на Америка вече не е в този глобален алианс.

Веднага след като бе оповесетно решението на президента на САЩ, известни личности вдигнаха истински бунт в социалните мрежи. Те са крайно възмутени от поведението на Тръмп. През последните няколко месеца се обсъждаше възможността  Америка да се оттегли от споразумението, но, съдейки по реакцията в интернет, малко хора вярваха, че това наистина ще се случи.

Един от първите, които регираха на това решение бе актьорът Леонардо ди Каприо, който е посланик на ООН по въпросите, свързани с опазването на околната среда. Преди месец, той се присъедини към протестиращите във Вашингтон и се изказа срещу решението на Тръмп за отмяна на постановлението на бившия президент Барак Обама, коеотo ограничаваше добива на полезни изкопаеми. Сега Лео има още един повод за разгорещена дискусия.

Днес, нашата планета пострада. Ние, повече от всякога, трябва да предприемем спешни мерки,

- написа актьорът в профила си в Twitter.

Republican National Convention: Day Four

Десетки хиляди хора подкрепиха звездата и веднага отговориха на посланието му. Трябва да се отбележи, че тези проблеми вълнуват не само ди Каприо, но и много други звезди. Например, Арнолд Шварценегер. В Twitter, бившият губернатор на Калифорния направи обръщане, в което той изрази увереност, че добрата политика за околната среда е ключът към прогресивна икономика.

Едно лице не може да унищожи нашия напредък. Един човек не може да спре нашата чиста енергийна революция. И един човек не може да ни върне в миналото. Опазване на околната среда не разрушава икономиката ни. Добрата политика на околната среда води до обратното. Тя развива икономиката,

- каза актьорът.

Hillary Clinton And Donald Trump Face Off In First Presidential Debate At Hofstra University

Кейти Пери реши да не изостава и също изрази своята гражданска позиция, макар и виртуално. Чрез своя официален Twitter акаунт, тя се обърна към Доналд Тръмп, като му даде да се разбере, че този вид решение ще се отрази на бъдещите поколения:

Моля ви да не забравяте, че вашите деца, нашите деца, както и всички деца в бъдеще ще живеят с последствията от решението ви.

Своето недоволство също побързаха да изразят Шер и Джон Ледженд. Те мислят, че спешно трябва да се предприемат действия и да се спре „лудостта“ на Тръмп.

 

Тук е мястото да припомним, че Парижкото споразумение за климата е документ, който регламентира мерките за намаляване на въглеродния диоксид в атмосферата от 2020 г., годината. През 2015 г. година, развитите страни се съгласиха да отпускат  на страните с развиващи се икономики по $ 100 милиарда за справяне с проблемите на околната среда.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)