LeoD.Cover-FTR

Леонардо ди Каприо връща Оскар

22 юни 2017

Актьорът Леонардо ди Каприо доброволно предаде Оскар за най-добра мъжка роля, присъден на Марлон Брандо, на правителството на САЩ като част от федералното разследване по схема за незаконно присвояване 1 млрд. долара, касаещ филма „Вълкът от Уолстрийт“, пише The Independent, цитиран от manager.bg.

Наградата на Брандо от 1954 г., Ди Каприо получава като подарък за 38-ия си рожден ден, заедно с картина на Пикасо, фотография на Даян Арбъс и колаж от Жан-Мишел Баския. Подаръците са направени от Джо Лоу, финансист на продуцентската компания Red Granite Pictures, финансирала филма „Вълкът от Уолстрийт“.

Вижте още: Леонардо ди Каприо и неговите велики роли

Съоснователят на компанията Red Granite, Риза Азиз, син на малайзийски премиер Наджиб Раза, е заподозрян от американското министерство на правосъдието за присвояване на 4,5 млрд. долара от малайзийски държавен фонд за развитие. Част от сумата е била вложена във филма на Скорсезе.

Още миналата година започва разследване, като Ди Каприо сам се свързва с американските власти, с молба да бъде разследвано дали неговата фондация е замесена по някакъв начин със скандалното присвояване на крупните суми от Малайзия. Говорител на Ди Каприо заяви, че актьорът планира да продаде на търг пищните дарове, за да събере пари за благотворителната си фондация.

снимка: parade.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)