pie-2634208_960_720

Лесен и бърз черешов пай

26 май 2018

Необходими продукти:
300-400 гр череши
3 яйца
1 ½ ч. ч захар
1 ч. ч олио
½ кофичка кисело мляко
2 ч. ч брашно
1 бакпулвер

Начин на приготвяне:
Измийте черешите и извадете костилките им. Може да ги оставите цели или да ги нарежете на половинки. Разбийте яйцата със захарта. Прибавете киселото мляко, бакпулвера и мазнината, отново разбъркайте. Добавете брашното на части, докато стане гладка смес. Изсипете в намазнена и набрашнена форма за кекс. Черешите оваляйте в малко брашно и разпределете равномерно, като едната част от тях притиснете към дъното, а другата оставете на повърхността. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Когато паят се надигне и хване коричка го извадете и покрийте с алуминиево фолио. Намалете фурната на 150 градуса и продължете печенето до готовност. Изчакайте да изстине преди да го нарежете. Може да поръсите с пудра захар и да сервирате със сметанов сладолед. Паят може да се консумира веднага, но ако се остави да престои една вечер е по-сочен – сокът, който ще се отдели от черешите се поема от блата.

снимка: wickedgoodkitchen.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)