
Необходими продукти:
300-400 гр череши
3 яйца
1 ½ ч. ч захар
1 ч. ч олио
½ кофичка кисело мляко
2 ч. ч брашно
1 бакпулвер
Начин на приготвяне:
Измийте черешите и извадете костилките им. Може да ги оставите цели или да ги нарежете на половинки. Разбийте яйцата със захарта. Прибавете киселото мляко, бакпулвера и мазнината, отново разбъркайте. Добавете брашното на части, докато стане гладка смес. Изсипете в намазнена и набрашнена форма за кекс. Черешите оваляйте в малко брашно и разпределете равномерно, като едната част от тях притиснете към дъното, а другата оставете на повърхността. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Когато паят се надигне и хване коричка го извадете и покрийте с алуминиево фолио. Намалете фурната на 150 градуса и продължете печенето до готовност. Изчакайте да изстине преди да го нарежете. Може да поръсите с пудра захар и да сервирате със сметанов сладолед. Паят може да се консумира веднага, но ако се остави да престои една вечер е по-сочен – сокът, който ще се отдели от черешите се поема от блата.
снимка: wickedgoodkitchen.com
Още по темата
-
Ойстери и шампанско – класика в жанра на Новогодишната трапеза
In Life TVСлед броени часове ще изпратим завинаги в собствените си истории 2015 година, за да кажем ...
-
Гаспачо от диня и домати
In TASTEНеобходими продукти: диня – 1/2 домати – 5 бр. лук – 1 бр сол – ...
-
Пилешко месо със сладко-кисел сос
In TASTEНеобходими продукти: 750 г пилешко филе царевично нишесте 1 яйце олио за пържене сол черен ...
-
Oвнешко задушено с бира Guinness по ирландски
In TASTEВъпреки, че не е официално потвърдено се смята, че свети Патрик намира смъртта си на ...
Остави своя коментар през Facebook