23755672_10209136061312474_3091884536278660096_n

Лесен ябълков сладкиш

27 ноември 2017

Необходими продукти:
1 пакетче масло (125 г.)
1 пакетче чаени бисквити
5-6 ябълки нарязани на парчета и обелени
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
канела

Вижте още: Печени ябълки с извара

Начин на приготвяне:
Разтопява се маслото и върху него се нареждат натрошените бисквити. Отгоре са разпръскват ябълките. Поръсват се с канела.
От яйцата, захарта и брашното се забърква пандишпанче, което се изсипва върху ябълките и се разпределя равномерно.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 25 минути. Пробва се с клечка за зъби, като трябва да не се отваря много по време на печенето.

текст и снимка: Ивелина Чолакова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)