Лесно ли е да си леден крал?

23 ноември 2016

Шампион на Олимпийските игри 2002, четирикратен световен шампион, трикратен европейски шампион, двукратен носител на Grand Prix Final по фигурно пързаляне, двукратен световен шампион сред професионалистите.

Всичко това е Алексей Ягудин!

TON_4240
Роден на 18 март 1980  в Санкт Петербург. До 12 години Алексей  се обучaва под  ръководството на  Александър Maйров , който е ученик на Алексей Мишин.

На 13 години, Алексей Ягудин  става четвърти на  световното първенство за юноши и печели шампионата през 1996 година.

Спечелването на олимпийските игри в Солт Лейк Сити е връх в спортната му кариера   и е една от най-блестящите победи в историята на фигурното пързаляне на руския спорт. Неговото съчетание „Зима“, брилянтно изпълнено на Олимпиадата през 2002г. и до днес се смята за еталон по отношение на хореография и създаване на художествен образ на леда.

Алексей многократно блести и на сцената, участва в телевизионни програми и е играл няколко роли във филми.

Участва в проект на първи канал през 2006 г. в предаването „Stars On Ice“ в тандем с телевизионна водеща Оксана Пушкина, шоуто „Кой иска да бъде милионер“ през 2007 г. , в „Ледена епоха“ с певицата Виктория Дайнеко, а през 2008 г. и 2009 г.  са двойка с актрисата Валерия Ланска.

 През 2011 г. той участва в шоуто „Болеро“ с балерината Кристина Kретова. През 2008 г. Алексей играе роля на руския президент в сатиричната пиеса „Почивка на президента“.

Женен е за Татяна Томянина. Има 2 деца. По-голямата дъщеря ще играе детската Кармен в леденото шоу „Кармен“  на 1 и 2 април в зала „ Арена Армеец“.

 TON_4229

Именно представянето на спектакъла „Кармен” бе поводът да имаме възможността да поговорим с уникалния фигурист.

След пресконференцията, по време на която той разказа с любов и емоция за възможността да бъде артист на леда в най-доброто световното ледено шоу – мюзикълът „КАРМЕН “ на Иля Авербух и да играе заедно с най-големите във фигурното пързаляне, Алексей ни разказа за началото си на леда, за силата на духа, за това, че паданията не пречат на победата, за Олимпийския връх, за съперниците и приятелите.

Искрено и много лично: майсторът на спорта и боецът в живота – Алексей Ягудин!


TON_4243

Не пропускайте да видите Ягуди и още дузина звезди в световното ледено шоу – мюзикълът „КАРМЕН “ на Иля Авербух

На 1 и 2 април в зала Арена Армеец 2017 г. очаквайте един красив преразказ на класическата история, но с модерен дух- ледения мюзикъл “ Кармен“.

Леденото шоу, подходящо за цялото семейство е дело на режисьора Иля Авербух.

В „ледения“ мюзикъл „Кармен“, хармонично се съчетават динамиката на фигурното пързаляне, емоционалността на театралната драматична сцена, пластиката на балета, акробатичните изпълнения, оригиналната музика и пеене на живо. „Кармен“ на лед – това е оригиналната интерпретация на популярната опера, покоряваща сърцата на хората от няколко поколения, запомнена като универсален символ на тайнственото, съблазнителната женственост и страстта.

В шоуто ще участват Световно известни изпълнители и шампиони по фигурно пързаляне, които ще  вдъхват нов живот на класическите образи, като на българската легенда, шампионката по фигурно пързаляне – Албена Денкова е поверена една от главните роли. Освен нея зрителите ще  видят цяло съзвездие от големи имена: олимпийските, европейски и световни шампиони по фигурно пързаляне Татяна Навка, Роман Костомаров, Алексей Ягудин, Максим Маринин, Оксана Домнина, Максим Шабалин, Мария Петрова, Алексей Тихонов, Максим Ставийски, Маргарита Дробязко, Повилас Ванагас, Елена Леонова, Андрей Хвалко, Татяна Тотмянина.

В допълнение на наистина звездният състав от артисти, проектът включва още десетки балетисти, театрални и циркови артисти, въздушни и ледени акробати и водещи солисти от известни музикални пиеси – китаристи и перкусионисти и всичко това с много  пищна декорация и невероятно светлинно шоу.

Безсмъртната музика на Бизе, както и популярни произведения от симфоничната съкровищница се изпълнява на живо от певци, истински звезди, като Светлана Светикова и Сергей Ли – придобили световна известност със свои други изпълнения.

Истинска кулминация и красив празник на живота е финалният танц – в който взимат участие всички 80 артиста, включително самият режисьор.

Трупата на Иля Абербух, която българският зрител имаше възможност да види за първи път в шоуто „Парад на шампионите“,  с „ледения“ мюзикъл „Кармен“ са имали доминиращо присъствие в програмата по време на  откриване на Олимпийските игри в Сочи.

Световното им  турне, част от което е и София, стартира от Лондон- стадион „Уембли“ в началото на 2017г.

 

Билети в мрежата на Eventim.bg   и партньорските вериги.

 

репортер: Пепа Попова
оператор: Антон Хариев
постпродукция: Симеон Симеонов

 

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)