20228749_681086515423834_102928782827259743_n-880x660

Летен зелен боб с бяло вино

28 юни 2019

Зеленият боб днес е по пазарите в най-свежия си вид и ето защо ви предлагаме едно лесно за приготвяне предястие. Всъщност, това ястие може да мине и за салата, а дори и за основно. Също така може да се консумира топло и студено, а времето му за приготвяне е малко.

Необходими продукти:
зелен боб
чесън
магданоз
зехтин, сол, вегета
2 чаши бяло вино

Почистете зеления боб по краищата. Чесънът нарежете на шайби, а магданоза – на ситно. Поставете в дълбок съд зехтин и задушете 1/3 от чесъна. Обръщаме ви внимание, че чесъна и матданоза ще се прибавят на три пъти към ястието, за да се получат различни фази на овкусяване. Прибавете зеления боб и оставете да се задуши. Когато бобът престане да пуска вода, добавете 1 чаша вино и малко от магданоза, солта и вегетата. При следващото пресушаване на боба добавете още малко чесън и втората чаша вино.

Когато бобът е готов, сервирайте в широк съд и поръсете отгоре с останалия магданоз и чесън. Бързо, лесно и много вкусно!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)