20663894_1768677586506339_1801120548043213337_n

Започна Летен университет 2017

25 август 2017

Поредното издание на Летен университет събра над 500 студенти и тази година в к.к. Албена. В рамките на една седмица, от 22 до 28 август 2014 година, Националното представителство на студентските съвети провежда XII-то поредно издание.  

Откриване на Летен университет 2017

Откриване на Летен университет 2017


Ирена Соколова, председател на Жени ГЕРБ откри 
 летните студентски игри и подчерта, че над 6 години продължава съвместната работа и доброто сътрудничество с Националното представителство на студентските съвети, а във времето те се превърнаха в искрена взаимност и приятелство.

Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития. 


Изживявайте всяка една минута от живота си със съзнанието, че от вас зависи, колко добър, пълноценен и успешен ще е той. Вдъхновете се от човек или постъпка!Бъдете щедри и добри с другите и не се превръщайте просто в наблюдатели – измисляйте, построявайте, създавайте, изграждайте страната си и света, защото истински ценни сме, когато сме активни“, каза Ирена Соколова

 

Проектът на НПСС стартира като „Национални студентски игри“ през 2002 година. Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, Община Балчик. В по-късен етап проектът се именува „Летен университет“. Чрез проекта НПСС си поставя за цел да се популяризира масовия непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите. В рамките на програмата се планира да бъде проведено и поредното издание „Академия“, което е насочено към студентите с ясна визия за развиване на своите компетенции, знания и умения.

В програмата са предвидени също състезания по знание, както и мероприятия с развлекателен характер – Мис и Мистър „Студентско лято“, латино вечер, графити парти и др. Участниците в „Летен университет“ ще имат възможност да представят своите университети в следните спортни дисциплини: плажен футбол, плажен волейбол, стрийт баскетбол, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос, трибой – шах, табла и покер.

Всеки студент, който желае да участва в проекта, може да се включи.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)