5e_6bfzkw

Летище София посрещна своя петмилионен пътник

10 октомври 2017

Петя Стоянова, варненка, която има рожден ден след два дни, е петмилионният пътник на летище София, съобщи БНР. Тя е пътувала с вътрешен полет от Варна до София на път за Барселона.

Рекордният петмилионен пътник на летище София пристигна с полет от Варна на националния ни авиопревозвач „България Ер“.

Изборът на Петя Стоянова е направен на случаен принцип на борда на самолета, на който е имало повече от 100 пътници. Преди кацането на летището тя е разбрала, че тя е петмилионния пътник.

Петя Стоянова след два дни има личен празник – рожден ден, а днес тя отлита за Барселона на кратка екскурзия.

5e_wmidk0

На летище София беше посрещната от ръководството на аерогарата и на авиокомпанията и получи кошница с цветя, ваучер на стойност 150 евро за пазаруване от магазините на летището и „златна карта“ за членство в програмата за лоялни клиенти от „България Ер“.

„Днес летище София посрещна своя 5-милионен пътник. Рекорд, който е постигнат за първи път в историята на българско летище“, обяви изпълнителният директор Владимир Рапонджиев. Той добави още, че отличните резултати на столичното летище се дължат на усилията на служителите му, на авиокомпаниите, на увеличените честоти на полетите по различни маршрути, както и на новооткритите линии.

Статистиката на летище София показва, че най-предпочитаните дестинации за пътуване през деветте месеца на 2017 г. са: Лондон (334 406), Франкфурт (130 028) и Мюнхен (129 156). Варна пък попада в топ 10 като заема 7-мо място.

снимки: БТА

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)