3

Лефер на скара

06 юли 2018

Ако обичате риба със силен, отчетлив вкус и крехко, нежно месо, значи леферът е точно за вас! 

Необходими Съставки:

Начин на приготвяне:

Избират се по-едри риби, добре се почистват отвсякъде, но се оставят главите и опашките. 

По повърхността им се правят леки прорези с нож. Поръсват се отвън и вътре със сол, черен пипер и се поливат с лимонов сок. 

След 20-тина минути се намазват с олио и се мятат на загрян грил с подмазнени реотани. Когато хванат загар от едната страна, се обръщат да се опекат и от другата. 

Леферът на скара се поднася с резени лимон, клонки магданоз и гарнитура по желание.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)