„Лечението”

„Лечението”: 5 причини да прочетете тази книга

14 октомври 2018

Книгата „Лечението: да оздравееш и да останеш здрав” на немския психолог Берт Хелингер не се чете лесно. Имах чувството, че чета сбит конспект на нещо, което не разбирам. През цялото време имах усещането, че книгата е написана на чужд език и само на моменти до мен достигаха откъслечни думи, в които намирах смисъл и разбирах. Психологията, по всичко личи, е сложна наука. Дори терминологията често пъти ми оставаше неясна. Бих обобщила: „тежко” се чете. А може би и аз не започнах с правилната книга, за да се запозная с възгледите на автора и много неща ми останаха неясни.

Все пак я прочетох с интерес. Темата за здравето ме интересува и бях любопитна какво има да каже за него един немски психолог. Мисля, че си заслужаваше и да си призная нямам търпение да се запозная с още една негова книга. „Лечението: да оздравееш и да останеш здрав” до голяма степен си остава загадка за мен, проговори изследователската ми страст и бих искала да разбера повече.

Корицата на книгата (Жануа ’98, 2018)

Корицата на книгата „Лечението: да оздравееш и да останеш здрав” (Жануа ’98, 2011)

Затова ето ви 5 причини да прочетете тази книга:

1. Берт Хелингер споделя много интересна концепция за появата на болестите, на която не съм попадала до сега. Разбира се, не става въпрос това да е единствената причина, тъй като често пъти разболяването е вследствие на повече от един фактори и тяхната съвкупност в определен момент.

2. Ако обичате психологията и философията, книгата ще ви хареса. Представят се конкретни схващания, аргументи и има много теми за размисъл.

3. Книгата има за задача да помогне за оздравяването и поддържането на здравето на тези, които искат да направят нещо добро за себе си. Включени са медитации за различни случаи, които макар и бегло обяснени, могат да бъдат полезни. Ценни са и съветите за храненето.

4. В книгата се обръща внимание на взаимоотношенията в семейството и може да ви помогне да подобрите семейната среда и отношенията си с родителите и вашите близки.

5. Ако се интересувате от теми за Дух, Любов и други подобни, може да се заинтригувате от написаното. Може би ще разберете по-добре от мен за какво иде реч. Това, което ми беше най-близко, беше примерът за движение. Разказът за това как в тялото кипи постоянно движение, което ни поддържа живи. Затова е важно и ние да се движим напред, да не се застояваме дълго на едно място или да се връщаме назад. Тяло и Дух трябва да са в съзвучие, а за тази цел и двете трябва да се движат в „повече”, защото всичко е едно. Общо взето така сложно звучи всичко, но може да ви е от полза. Ето, че и аз прозвучах „тежко”. Може би за тези неща може да се говори само така, тъй като думите не са дотатъчни, за да опишат същността?

Вижте още: 5 причини да прочетете „Уроци с Мастера”

автор: Силвия Аризанова
снимка: janua-98.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)