3cece3f484ce582637d57d12a42b5520

Лечков отписа квалификациите: Ще обиграваме младите

11 септември 2016

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков взе отношение относно представянето на националния ни отбор срещу Люксембург и инфарктната победа с 4:3. Легендарният халф на златното ни поколение коментира и още редица интересни въпроси, касаещи бъдещето на родния футбол.

“Винаги съм казвал, че когато се започне някаква квлификация, трябва да се мисли мач за мач. Говоря от моя гледна точка и винаги съм оптимист. Но трябв да бъдем реалисти и да си зададем въпроса имаме ли шанс да се класираме на това световно първенство? Аз лично за първи път се съмнявам, че това ще стане. И го казвам с положителен смисъл, за да няма напрежение върху футболистите. Всички разбираме от футбол, има 7-8 милиона разбирачи в България. Успехът има много бащи, но когато има неуспех – той има само една майка”, каза той в ефира на Нова ТВ.

“Люксембург, ако трябва да бъдем обективни, много от играчите им играят в много по-силни отбори, отколкото тези, в които играят нашите”, смята още легендата.

“Виждате ли блясък в очите на това младо поколение? В момента съм голям реалист и съжалявам, че излиза от моята уста. На мнение съм, че трябва да се концентрираме върху по-младите футболисти. Да се концентрираме за следващата квалификация, да са готови тези млади момчета за след две години”, не се спря дотук Лечков.

“Дай Боже за първи път, както казах, че съм оптимист, тези момчета да ни изненадат. Мач за мач, стъпка по стъпка”, каза той спрямо настройката на националите.

“Откакто ние сме ръководство – не сме се месили на нито един треньор. Нормално е всеки да има забележки. Винаги съм бил по-остър и трябва да бъдем по-критични към самите футболисти, защото те са движещата сила, когато говорим за национален отбор. Може да е голямо клише, но тази национална фланелка е голяма отговорност и аз съм я носил и знам какво е”, продължи бившият кмет на Сливен.

Източник: sportal

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)