dsc_00292

Леща с наденица по италиански

21 януари 2018

Необходими продукти:
2 чаши леща
2 глави лук, нарязани
2 моркова
2 италиански наденици, нарязани на ситно
1 и ½ л зеленчуков бульон, разтворен
3 скилидки чесън, намачкани
2 стръка целина
1 малка консерва белени домати
2 щипки сол
2 щипки черен пипер
1 чаша бяло вино
1 дафинов лист
½ чаша настърган пармезан
2 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:
В голяма тенджера загрейте зехтина на средна температура. Запържете в него лука за няколко минути. След това добавете наденицата, морковите, целината и чесъна. Подправете с пипера и разбъркайте добре.

Разбърквайки непрекъснато след това добавете доматите от консервата, бульона, лещата, солта и дафиновия лист. Отново разбъркайте добре всички продукти, за да се уверите, че няма загорели на дъното и накрая прибавете виното. Похлупете и оставете да заври.

Когато заври намалете котлона, похлупете с открехнат капак и оставете да ври така за около час. Сервирайте лещата поръсена с пармезана. Може да използвате и обикновена наденица, но тогава задължително добавете и резене (див копър), защото тази подправка е характерна за италианската наденица.

снимка: isinginthekitchen.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)