Лили Друмева

Лили Друмева с концерт на фестивал в Румъния

07 август 2019

На 8 август Лили Друмева ще посети Румъния, където участва в юбилейното издание на международния фестивал за автори-изпълнители в град Калафат. Тя ще се изяви заедно с известния китарист Петър Георгиев – Пешето (Щурците, Delta Roosters).

Двамата ще изпълнят микс от кънтри и блус стандарти, авторски композиции, както и пет песни на румънски език. Tabara Folk Calafat. Лили Друмева наскоро пусна нов албум “Drumul”, една колекция с песни на 12 езика, сред които четири на румънски.

Лили Друмева

Певицата преди броени дни се завърна от Букурещ и Брашов, където имаше концерти и засне видеоклип. Продуцент и режисьор е известният румънски художник Мариана Пакис. В клипа са включени кадри от концертите на Лили на румънски фестивали, както и кадри с дрон на Букурещ, Брашов и известния курорт Пояна Брашов.

Фокусът в албума е румънската песен “Ai suflet trist” (Имаш тъжна душа), която е написана от румънския композитор Мирча Русо. Той също ще участва в юбилейното издание на фестивала Tabara Folk Calafat, където заедно с Лили ще изпее дуети.

Лили Друмева

Друг повод за пътуването на Лили Друмева до Калафат е връчването на специална награда на Дан Вана, директор на фестивала. Той ще получи грамота за заслуги към българската музика и за това, че промотира български артисти в Румъния. Наградата ще бъде връчена от името на Sofia Singer Songwriter Fest, фестивал, който се организира от нея и в чието първо издание Дан Вана участва.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)