Fresh Watermelon Juice

Лимонада с диня

15 август 2014

Произхождаща от Африка, още от древността динята е била ценен и преносим източник на вода за пустинята или в ситуации, когато природните водоеми са били заразени. Дините са отглеждани в Египет и Индия още през 2500 г. пр. Хр., за което сочат древните йероглифи. Водата представлява 92% от масата на динята. Интересен факт е, че дори семките на динята са богати на белтъчини и мазнини и от тях се прави растително масло. Динята е богата на витамини A, С, големи дози калий, калций, желязо, бета каротин и фибри.
Най-често динята се консумира охладена, нарязана на парчета за бърза закуска или десерт. В Италия, популярен десерт е пудингът от диня, обикновено направен от диня, бадеми, шоколад и канела. Със същото „уважение“ се ползва също и сладоледът от нея. В южните щати на САЩ се прави туршия от диня. Руснаците от своя страна правят бира от нейния сок. Ние пък ви предлагаме тази рецепта за лимонада с диня, която е чудесно питие за летните горещини.

Необходими продукти:
1 кг диня
2-3 бр. лимони
500 мл газирана вода
3 с.л. мед
1 стръкче мента
лед
Начин на приготвяне:

Изстискайте лимоните. Нарежете почистената диня на кубчета и я пасирайте. Прецедете през сито. Смесете сока от лимоните и динята и добавете меда. След това сипете водата, счуканите листа мента и леда.

снимка: cbsboston.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)