Литекс с официална позиция за скандалите на "Герена"

Литекс с официална позиция за скандалите на „Герена“

13 декември 2015

ПФК Литекс излезе с позиция на официалния си сайт относно прекратения мач срещу Левски на „Герена“ от „А“ група. „Оранжевите“ разкриват, че ще настояват занапред мачовете с този съперник да бъдат свирени от рефери от топпървенствата в Европа и посочват конкретни грешки на реферите срещу тях, както и няколко гафа в докладите на длъжностните лица.

Ето и цялата позиция на ПФК Литекс, която публикуваме без редакторска намеса:

„Преди срещата съдийският наблюдател Димо Момиров ни уверяваше как сега ще сме щели да видим образец за българско съдийство. Той каза, че зараждащите се пожари от мача за Купата щели да бъдат угасени именно с реферска бригада за пример. Станахме обаче свидетели на точно обратното. Това не бе гасене на пожар, а разпалване на стихия заради грешки, гафове и безобразия на арбитрите, с ясната цел на всяка цена един отбор да вземе трите точки. Защото, ако не бяха тези неадекватни отсъждания, съперникът ни отново беше на път да бере срам пред цяла България. Затова искаме вече срещу „сините“ безпристрастни и некорумпирани европейски съдии от водещите шампионати“, пише в позицията на ловчанлии.

Ръководителите на ловчанлии фокусират вниманието и върху няколко детайла от докладите на длъжностните лица. Така например и в съдийския и този на делегата доклади има фиксирано начало на мача в 16.30.22 ч, но нито на едното място не е посочен в колко часа на практика този двубой е приключил.

Освен това имало разминаване в описаните критерии за картоните. Едни и същи провинения на Йонсен и Перез от Литекс са квалифицирани като „блъскане с ръце на противников състезател извън игрова обстановка“, докато нарушението на Минев срещу Асприля, когато бранителят на домакините го бута в гръб е определено като „пререкание с противников състезател или съиграч при спряна игра“.

снимка: bgprognozi.info

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)