literatura_orgasm 2

Литературата като оргазъм (видео)

23 април 2015

В Световния ден на книгата бихме искали да ви зададем следния въпрос – възможно ли е литературата да действа като афродизиак? Първият отговор вероятно ще е прибързан и отрицателен, поне за по-голямата част от читателите. Те все още обаче не са чували за един от най-нашумелите сайтове в последните години – „Хистерична литература“, който е дело на популярният нюйорски фотограф и режисьор Клейтън Къбит.

literatura_orgasm 1

В същността си онлайн страницата е арт проект, който разглежда понятия като „феминизъм“, „дуализъм“ и контраста между културата и сексуалността в един малко по-различен аспект.

Стоя чете Necrophilia Variations

Нека обаче опитаме да сме малко по-конкретни: представете си красива млада жена, която чете широко отворена книга на глас. Тя представя името си и започва да чете… отначало по-съсредоточено, но постепенно все по-трудно.. гласът й се накъсва, погледът става все по-замрежен и в някакъв момент думите започват да преминават в стонове.

Сторми чете „Американски психар“

Повече от явно е, че става дума за оргазъм. Какво го предизвиква? Докато моделите, които всъщност са порно звезди, седят и четат Уолт Уитман и компания, то под масата интимните им части са стимулирани в помощта на вибратор от асистентката на фотографа.

Аманда чете „Портокал с часовников механизъм“

Разбира се, в някои варанти, това изглежда доста шокиращо – особено, когато една от звездите в съответното видео чете откъс от книгата Necrophilia Variations, но според Къбит, това допълнително допринася за мрачната еротична атмосфера. Изкуство или липса на добър вкус – преценете сами! Едно обаче е категоричен факт – до днес клиповете от Histerical Literature са изгледани близо 65 милиона пъти в над 200 страни.. и то за едва 3 години, откакто сайтът започна съществуването си.

текст: Митко Попов
снимки: hystericalliterature

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)