imigranti

Лов на нелегални имигранти в София

03 септември 2015

Над 130 души без документи и неговорещи български език са задържани снощи при операция на ДАНС и МВР срещу нелегалните мигранти и трафика на хора. Още вчера от МВР определиха акцията като рутинна. Много от задържаните не владеят български език и не притежават документи за самоличност.

На един от проверените адреси се намира хостел, в който има стаи, наети от чужденци, допълва Нова телевизия. Собственикът на хостела твърди, че при полицейската операция е счупена бравата на външната врата, както и една от стените. Някои от хората в района на булевард „Мария Луиза” твърдят, че срещу 200 лева таксиметрови шофьори са докарвали хора и са ги настанявали в хостели и хотели, но не в стаи, а в скрити ниши.

Според данни на Евростат България е най-гостоприемната държава към бежанците.Страната ни е казала „да” на най-много молби за статут. Цели 94% от тях са одобрени. Почти толкова гостоприемни са и в Швеция. На този фон Германия е одобрила едва 42% от молбите. Това обаче не означава, че в България има най-много бежанци. У нас са постъпили близо 7 500 молби. В Германия от над 97 000 души, одобрените са повече от 40 000. /БГНЕС

снимка: novini.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)