57925921-LONDON-UK-DECEMBER-30-2015-Christmas-lights-decoration-at-Oxford-street-and-lots-of-people-walking-d-Stock-Photo

Лондонската Оксфорд стрийт е най-натоварената търговска улица в света

15 ноември 2017

Оксфорд стрийт в Лондон е най-натоварената търговска улица в Европа с 13 560 пешеходци на час, които преминават в района. Така улицата оглавява класацията на най-популярните търговски улици в Европа за тази година, пише онлайн изданието property-magazine.eu.

Още по темата: Лондон – имперската столица на традициите

Испания с Мадрид, който заема трета позиция, и Барселона, която е на шесто място, има общо пет улици в Топ 10. Петото място е за Шанз-Елизе в Париж с 10 300 пешеходци на час.

540844202

Оксфорд стрийт в Лондон

Изданието посочва, че има връзка между човекопотока и пространствената структура на ключовите райони в градовете. Най-висок човекопоток се постига по улиците, които са част от фокусирано „ядро“ от търговци. Такива са търговските улици в Мюнхен, Дъблин, скандинавските градове, Прага и Цюрих например. В топ 20 на водещите търговски улици в Европа попадат Виена, Дъблин, Цюрих и Стокхолм. Местният икономически и културен характер на тези градове има значително въздействие върху привлекателността им.  

Лондон, Берлин и Париж нямат едно такова ядро, а по-скоро множество. Дори и тези с по-скромен човекопоток носят добри резултати за търговците на дребно.

Транспортните центрове и градското обновление играят ключова роля в генерирането на купувачи. Основните улици, разположени в близост до транспортни центрове, се възползват и от тези потоци. 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)