Лондон затвори въздушното пространство

Лондон затвори въздушното пространство

13 декември 2014

Въздушното пространство на Лондон е затворено. Тази новина стресна истински света и доста обърка трафика на самолетите. Причина за това стана срив на компютрите в националния център за контрол на въздушния трафик, пише в. „Индипендънт“.

Европейската организация за безопасност на въздухоплаването (Евроконтрол) съобщи, че срив на компютрите засяга лондонското въздушно пространство, което може да причини сериозно закъснение на полети. Полетите в Южна Англия бяха отменени до 18.00 часа местно време заради проблема в британския център за контрол на въздушния трафик в Суанвуик, съобщи Евроконтрол.

Всички полети са със закъснение поради прекъсване на електрозахранването в центъра контрол на въздушния трафик, което засяга цялото въздушно пространство на Великобритания„, съобщиха от летището в град Лутън.

В свое съобщение Националната служба за въздушен трафик се извинява за причинените проблеми:  „Потвърждаваме за техническия проблем в контролния център Суануик. Извиняваме се за закъснението на полети. Нашият спешен екип вече работи. Всички работим за отстраняването на проблема“.

Към настоящият момент трафикът постепенно се нормализира, но все още не са преодолени закъсненията на полетите.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)