lorenzo-quinn-building-bridges-sculpture-venice-art-biennale-designboom-19

Лоренцо Куин „изгражда мостове“ от ръце на Биенале Венеция 2019

11 май 2019

Лоренцо Куин и тази година гостува на Биенале Венеция 2019 с оригинална инсталация. На предходното издание, той изгради във водите на Канале Гранде „Ръцете“ и определено ги превърна в сензация. На тазгодишното издание той отново е тук и отново с „ръце“.

Още по темата: Венеция е „в ръцете“ на изкуството. Биенале 2017

Ръцете на Лоренцо Куин, Биенале 2017

Ръцете на Лоренцо Куин, Биенале 2017

Лоренцо Куин представя последната си работа, озаглавена „Изграждане на мостове“, която бе отворена за публиката на 10 май. И ако „ръцете“ от 2017 година подпираха една от сградите, то новата скулптурна инсталация се състои от шест двойки ръце на входа на Арсенале – една от експозиционните зони на Биенале.

lorenzo-quinn-building-bridges-sculpture-venice-art-biennale-designboom-1800-1

Всяка една от шестте двойки ръце символизира общоприети ценности – приятелство, мъдрост, помощ, вяра, надежда и любов – концепцията на проекта цели да символизира хората, които преодоляват своите различия, за да изграждат по-добър свят заедно.

lorenzo-quinn-building-bridges-sculpture-venice-art-biennale-designboom-17

lorenzo-quinn-building-bridges-sculpture-venice-art-biennale-designboom-18
Венеция е избрана за идеалното място за най-голямата досега работа на Куин, тъй като тя отдавна е място за срещи за световно Изкуство и на различни култури. Инсталацията, която се простира на 20 метра ширина и 15 метра височина, прилича на известните мостове, които характеризират града. Художникът коментира, че Венеция е град на световното наследство и е град на мостовете.

lorenzo-quinn-building-bridges-sculpture-venice-art-biennale-designboom-20

„Това е идеалното място за разпространение на послание за световно единство и мир, така че повече от нас по света да изграждат мостове, а не стени и бариери.“ коментира още автора

Първата двойка ръце символизира идеята за приятелство и показват две длани, които нежно се докосват, но твърдата им връзка формира симетричен образ – изразяващо доверие и подкрепа. Стойността на мъдростта се предава чрез една стара ръка и една млада ръка, предизвиквайки идеята за предаване на знанието от едно поколение на друго. Помощта се показва от две свързващи ръце, символизиращи едновременно съпричастност и разбиране в състояние на физическа, емоционална и морална подкрепа, която изгражда трайни взаимоотношения.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)