D3AqrBCX0AE4lAz

Уличен художник накара Лувъра да потъне в пукнатина

03 април 2019

За да отпразнува 30-годишнината от изграждането на на пирамидата на Лувъра в Париж,  музеят привлича френския уличен художник JR, за да инсталира в екстериора на сградата оптична илюзия. Инсталацията бе изпълнена в периода 26 март – 29 март, а официалния й дебют бе на 30 март пред широката общественост. Художникът привлякъл доброволци, за да се включат в инсталацията, озаглавена „Тайната на Великата пирамида“.

Още по темата: Париж – любов, романтика, победа!

D2wAxPKXgAAGHzM.jpg large

5ca1fa38fc7e93b7538b4603

Отзовават се почти 400 доброволци и съвместно и под указанията на художника, създават този различен проект."JR Au Louvre & Le Secret De La Grande Pyramide" :JR Creates A Monumental Piece OF Art On The Scale Of Napoleon Court : Day 5

Това не е първият проект, който JR е направил до сега заедно с музея. През 2016 г. те са направили пирамидата на Лувъра „изчезнала“, като я съчетали с околните сгради. С новата инсталация, JR слага подпис в много по-голям обхват, правейки иконичната сграда да изглежда така, сякаш е погълната от пукнатина.

5ca1fa51fc7e93cc538b45e3Инсталацията за анаморфоза от 17 000 кв. м. бе завършена в петък, 29 март,  но в рамките на часове туристите и милионите посетители на Лувър вече я бяха стъпкали. И взимаха парчета от хартията като сувенири. Хората не успяха правилно да видят оптичната илюзия заради щетите и поеха в Twitter и други социални мрежи,  за да изразят разочарованието си. Дори я определиха като „бунище за боклук в ураган“.

 D2-3XtZXcAAhmyP.jpg largehttps _hypebeast.com_image_2019_03_jr-louvre-paris-optical-illusion-pasting-transformation-01

Независимо от това, автора не е разочарован, а доволен от създалото се любопитство и реакцията на посетителите.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)