20150202_6f4922f45568161a8cdf4ad2299f6d23_20368

Лукарски: 7% са нарушенията, открити при проверките

01 септември 2015

Горивото, което се продава по бензиностанциите е по-качествено. Проверките за качеството на горивата продължават. Искам да уточня – 1% са нарушенията които са отчетени по броячите. По отношение на качеството – нарушенията, открити при проверките са 7%.

Това каза пред БНТ министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Нарушенията не са концентрирани в някакъв регион – те са в София, Варна, Пловдив – навсякъде, подчерта министърът. Проверките са 1000, както вече казах. Проверките се правят регулярно, целта на проверките не е кампанийна, увери той.

За срива на цената на бензина веднага след проверките Лукарски свърза това с понижаването на цените на международните пазари. Цената на горивото в България се определя на пазарен принцип, каза той. В Австрия има държавни фирми, които дистрибутират горива и там може такива фирми да държат цени близки до производствените. В България не е така, обясни Лукарски и изрази удовлетвореност, че българинът е започнал да има отношение за цените на горивата.

Част от нарушенията, които засякохме, са от сървъра на бензиностанциите към сървъра на НАП. Искаме да има контрол, който да засича данните по зареденото гориво и това, което постъпва в НАП. В момента двете агенции – по метрология и Митници не могат да контролират този процес, поясни още икономическият министър. /БГНЕС

снимка: offnews.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)