Лукас Маскиано – един аржентинец и неговата китара в България

18 декември 2016

С Лукас се комуникира лесно. Неговият дом е навсякъде, а всеки срещнат по пътя е потенциален приятел. Явно в България има доста такива, защото тук е е оставил една от китарите, която го чака при всяко следващо завръщане. 
Роден в артистично семейство, свири и композира от 8 годишен, но се захваща сериозно и здраво за музиката, когато пристига в Европа и по-точно в шарена Барселона. Чувствителен и непримирим, той намира светлината и в най-голямата болка и описва надеждата си и жажда за живот с една дума – ЛЮБОВ.
Усетете я и виe в интервюто, което той даде за In LIFE TV преди година…

unnamed (4)

Лукас Маскиано е гуруто сред плеядата испаноговорящи музиканти, притежаващи невероятна харизма. Роден е в Аржентина на 18 ноември 1977г. Започва да свири и композира на 8 години. Превръща се в един от идолите на испанската интелигенция, след като през 2001-ва емигрира в Барселона, където живее до днес.

15281065_10154739682419250_843270858_n

Лукас Маскиано

Зад гърба си има 8  авторски диска, плод на сътрудничеството му с компании като  Sony Music, Warner Chapell, Filmax. Създава и своя  лична марка  Elefantino Records. Албумът му  “От Париж до Трансилвания” е новаторски проект, излязъл  през април 2014 г., като с него Лукас Маскиано отбелязва най-високите продажби на музикалния пазар в Испания. Дискът е записан с участието на улични музиканти, срещнати по време на турнето му от Париж до Трансилвания . Лукас Маскиано има зад гърба си стотици  концерти в Испания, Европа, Латинска Америка и Индия. Неговите концерти пълнят  стадиони и зали с хиляди почитатели на неговата музика.

Лукас Маскиано

Лукас Маскиано

Типичното за него е, че много обича камерните изпълнения и работи за тях със специално вдъхновение. Композира и сам пише текстовете на песните си. Музикалните му търсения определено са в различни стилове, но творбите му винаги носят печата на една неподражаема свежест и позитивизъм. Непоправим индивидуалист и идеалист. И макар, че често казва – “аз съм доста депресивен тип”, Лукас Mаскиано е от музикантите, които вярват, че хората на изкуството трябва да споделят с публиката своето вдъхновение, а не кошмарите си. Повече за личността на аржентинския изпълнител може да научите от документалния филм на режисьора от Българска Национална телевизия Анна Мельова и оператора Лъчезар Петров – „Лукас Маскиано между звездите и земята”, заснет в Испания през 2014 година.
Виж тук https://www.youtube.com/watch?v=euaA0h7oJE4 /филмът е със субтитри на български език/.

Лукас Маскиано "От Париж до Трансилвания"

Лукас Маскиано „От Париж до Трансилвания“

През годините някои от песните му заемат  едни от първите места в класациите на значими радиа в Испания, какъвто е случаят с „Me Gustas Cuando“, останала в продължение на три месеца на една от челните позиции в класациите на 40 водещи радиа.Виж тук: https://www.youtube.com/watch?v=o0G84cxKvykhttps://www.youtube.com/watch?v=X5TbBJG9L8Y

Сингълът „Alta tension“ се задържа на второ място в едни от най-продаваните в  itunes в продължение на три последователни дни. Като продуцент, в периода от 2010 до 2013 г., Лукас реализира дискове на близо 20 талантливи изпълнители от цялата музикална панорама на Испания, както и продукции с Musica Espiritual във Варанаси (Индия). През 2014 година композира музиката на част от последния филм на известния кинорежисьор Вигас Лунас, (DIDI Hollywood), с участието на Елса Патаки, а през 2015 година неговото парче “Siempre Cuando sobre todo” вдъхновява известния индийски продуцент Раман Правал и той включва музиката на Лукас Маскиано  в своя  филм“Main Aur Charles“, заснет във Боливуд (Индия).

Лукас Маскиано в Барселона

Лукас Маскиано в Барселона

Само в рамките на последната година, Лукас Маскиано успява да реализира няколко големи творчески проекта.През октомври и ноември 2015 той прави голямо турне в своята родна страна Аржентина като концертите му жънат огромен успех. Завръщайки се в Европа през декември 2015, Лукас посещава България, където се среща с известната наша изпълнителка Мариана Попова и заедно решават да издадат съвместно парче и да направят дует.

През май 2016 година Лукас Маскиано заминава с екипа си за Мексико, където чрез спонсорството на известната марка PARUNO, снима документалния си авторски филм SUENOS EN RUTA /Сънища по пътя/ и осъществява с огромен успех музикално турне, съвместно с известния испански певец Хорхе Маразу.

Лукас Маскиано и Боряна Петрова за проекта "La Kalinka travel family"

Лукас Маскиано и Боряна Петрова за проекта „La Kalinka travel family“

Тръгвайки за Португалия от Барселона, на 1 август, Лукас Маскиано заедно със своята приятелка – журналистката Боряна Петрова, поставиха и началото на своето околосветско пътешествие и своя проект LA KALINKA FAMILY TRAVEL. Но за него ще ви разкажем отделно…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)