Лук и футбол! Какво повече му трябва на човек? А, да – бира!Сезон 3, Епизод 4

08 юли 2016

Лук и футбол! Какво повече му трябва на човек?
Това е положението в пространството покрай Евро 2016, а то неминуемо се пренася и в кухнята. На човек, пардон, на мъж гледащ футбол, му трябва и студена бира и… сос. Ама да не издавам всичко, че да гледате!

И така - в новият епизод 4 от Сезон 3 на кулинарното ми шоу KEPASA само и единствено по In LIFE TV ще ви покажа как да приготвите най-вкусното футболно и бирено мезе – розетка от лук!
Предварително ви предупреждавам, да не гледате с пренебрежение на този зеленчук, защото той не само съдържа огромно количество витамини във себе си, но и благодарение на него е издържала обсадата на Ленинград! Правете му сметката!

Какви продукти ви трябват:
1 голяма глава лук/ ако компания гледа мач у вас – по една глава на калпак!/;
40-50г брашно /може оризово брашно, може галета/;
чеснов прах, сол, червен пипер;
олио

13553372_504485233083964_397042175_n

Съжалявам, но за да обясня как трябва да нарежете главата с лук, след като я обелите, трябва да гледате видеото. Първо  - грешка, но после – супер нарязване! Като на торта! Вижте във филма.
И така, след като сте нарязали лука, богато го овалвайте в смес от брашно, сол, чеснова прах и лют пипер. Хубаво поставете от праха и по листчетата на лучената хризантема. Овалвайте здраво, но накрая изтръскайте.

Поставете олио в дълбок съд, да се нагорещи на котлона. Знам, ще кажете – не може ли зехтин. Може, ама няма да е толкова вкусно. Потопете „лучената хризантема“ с главата надолу в нагорещената мазнина и оставете хубаво да се опържи. Опс! При мен стана страшно при потапянето на лучената глава…Но аз вече съм ви предупредила, че не съм готвач, аз съм вещица! 

e37a641f-da8b-447d-a0f4-679a49d0fdab

Лук и футбол! Лучена розетка – мезе от Мариела Нордел в кулинарното шоу по In LIFE TV – KEPASA

Толкоз! И когато я извадите… Поднасяйте! Дори и отбора фаворит да не води в резултата – няма проблем! Любовта на мъжа минава през стомаха, както ни е болезнено известно и вкусния лук ще свали градуса на емоциите с вкусотията си. Извадете от мазнината внимателно с решетъчна лъжица и поставете в широка чиния.
Ама – я кажете сега, че не ме бива в кухнята!!! Я каква прекрасна лучена розетка направих!

Пиенето – ясно! Бира! Но имам идея за много хубав сос към това ястие. Много лесен – домашна майонеза/предния път ви показах как да си я направите/, сол, чеснов прах и лют червен пипер.

Пепииии, бирааааа!

автор и водещ: Мариела Нордел;
оператори: Мартин Илков и Симеон Симеонов;
постпродукция: Симеон Симеонов;
технически асистент: Александър Георгиев;
асистент: Славена Илиева;
логистика: Ресторант Перфето by Chepishev

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)