Lufthanza_winter_12578

Луфтханза ще погълне част от фалиралата Ер Берлин

13 октомври 2017

Най-голямата авиокомпания в Германия – Lufthasa, ще сключи договор за придобиването на по-голямата част от подразделенията на фалиралия нискотарифен превозвач Air Berlin, съобщи АФП
Lufthansa ще купи 81 от 144-те самолета, принадлежали на компанията, и ще преназначи 3000 нейни служители. Стойността на сделката е 1,5 млрд. евро.

862487-5992ddc99ab04ac4891e2679dd799463-airberlin-920

Още по темата: Air Berlin в предизвестен фалит

По всяка вероятност до края на годината тези самолетите ще преминат към Eurowings, дъщерна компания на Lufthansa за нискобюджетни полети, към австрийската дъщерна компания Niki и регионалния превозвач LGW, заяви ръководителят на Lufthansa Карстен Шпор.

„Днес наистина е един забележителен ден“, заяви той.

Европейските власти трябва да решат дали да дадат зелена светлина на сделката в четвъртък, в процес, който може да отнеме „няколко седмици или месеци“, каза изпълнителният директор на Air Berlin Томас Винкелман.

air-berlin

Още по темата: Air Berlin се готви да съкрати 1400 свои служители

Междувременно превозвачът ще извършва полети като подизпълнител за купувачите, тъй като правилата за неплатежоспособност го забраняват да извършва полети за собствена сметка след 28 октомври.

Air Berlin oбяви банкрут в средата на август след оттеглянето на основния акционер в компанията Etihad. Превозвачът получи получи мостов кредит от 150 млн. евро от правителството в Берлин, за да продължи да изпълнява полети, макар и на загуба.
Към края на септември 2016 г. дълговете на компанията бяха около 1 млрд. евро. Положението се влоши драстично в края на март с преминаването към лятното разписание.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)