11637215-45454-1468141128-650-0ae6c4aead-1468311715

Любимите рецепти на звездите (част II)

13 юли 2016

След като вече ви запознахме с кулинарните „фаворити“ на Том Круз, Скарлет Йохансон, Хю Джакман и Шакира, днес е ред да надникнем в чиниите на още няколко звезди от шоубизнеса.

Анджелина Джоли – лучена крем супа (на горната снимка)

Необходими продукти:
1/2 кг. кромид лук
1/2 кг. картофи
50 г масло
100 мл сметана
1 литър зеленчуков бульон
2 жълтъка
сол

Начин на приготвяне:
Нарежете на ситни късчета лука и картофите. Сварете ги в бульона до готовност. След това пасирайте. Отделете част от течността и я оставете да изстине. Към нея, с непрекъснато разбъркване, прибавете сметаната и жълтъците. Добавете получената смес към супата. Може да сервирате супата или с крутони, или с филийки от франзела, които сте запекли с кашкавал.

Уил Смит - запеканка с пушена сьомга, гъби и червен лук

Уил Смит – запеканка с пушена сьомга, гъби и червен лук

Необходими продукти:
300 г пушена сьомга
200 мл гъбен бульон
100 г гъби
100 г червени чушки
100 г замразен грах
100 г спанак
1 малка глава червен лук
сол на вкус
1 ч.ч. сметана за готвене
1 ч.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно сьомгата и я разстелете върху пергамент, който сте поставили на дъното на тавичка. В тенджерка сипете бульона и прибавете нарязаните на ситно зеленчуци към него. Оставете да заври. Залейте рибата с готовата смес и покрийте с домакинско фолио, след което запечете до готовност. Извадете от фурната и махнете фолиото. Смесете сметаната и млякото и залейте с тях запеканката. Върнете във фурната и запечете до порозовяване.

Ева Лонгория - пълнено авокадо със скариди

Ева Лонгория – пълнено авокадо със скариди

Необходими продукти:
2 бр.авокадо
8 бр.скариди
2 с.л.горчица
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. обезмаслена сметана

Начин на приготвяне:
Разрежете авокадото по дължина и изгребете вътрешността му с лъжичка. Нарежете скаридите на ситно и ги сварете до готовност. Смесете ги с нарязаната на кубчета вътрешност на авокадото. Прибавете горчицата, сметаната и лимоновия сок. Размесете добре всичко и напълнете издълбаното авокадо с получената смес.

Мишел Родригес - печени круши с канела

Мишел Родригес – печени круши с канела

Необходими продукти:
4 круши
4 с.л. краве масло
1/3 чаша кафява захар
1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190-200 ° C. Измийте крушите, нарежете ги на половинки и отстранете семките, след това внимателно, с помощта на четка, размажете по повърхността им по малко разтопено масло.
Смесете кафявата захар и канелата и поръсете върху крушите. Запечете за 8-10 минути.

текст: Марио Трифонов
снимки: shutterstock.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)