food8

Любимият „Гювеч по ловджийски“ на Фердинанд I

02 октомври 2018

Решихме да ви предложим една от любимите рецепти на Фердинанд I. Вярно е, че в оригиналният й вариант тя е включвала месо от яребица (или пъдпъдък) и диво прасе, но вие спокойно може да ги замените с пилешко и свинско. Приятен апетит!

Необходими продукти:
300 г пилешко
300 г свинско
300 г телешко
4 тиквички
4 моркова
500 г патладжани
500 г картофи
3 червени чушки
3 зелени чушки
250 г зелен боб
250 г бамя
250 г грах
5-6 стръка магданоз
5-6 стръка копър
100 мл зехтин
чубрица
червен и черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете патладжаните, поръсете ги със сол и ги оставете за около 30-40 минути, за да си пуснат горчивия сок. През това време нарежете всички останали зеленчуци. В голям тиган загрейте олиото, добавете зеленчуците – лука, тиквичките, чушките, патладжана, морковите и разбърквайте 3-4 минути, докато омекнат малко. В намазнен гювеч изсипете зеленчуците, нарязаните картофи и нарязаното месо. Долейте и съвсем малко вода. Добавете подправките и печете до готовност, като периодично проверявате.

снимка: travel-bulgaria.eu

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)